انواع روش‌‌های چاپ روسری و شال

انواع روش‌‌های چاپ روسری و شال کدام است و چگونه انجام می‌شود؟
تیم تحریریه پایار چاپ ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ 0

 شال و روسری از جمله اکسسوری‌هایی هستند که در اکثر جوامع، فارغ از نوع دین، پوشش و حتی جنسیت مورد استفاده قرار می‌گیرند. تنوع فراوان در طرح، جنس و سایز باعث می‌شود این محصول به‌عنوان زینت‌بخش و تکمیل‌کننده پوشش، توسط افراد مختلف استفاده شود. طرح‌ها و رنگ‌های متفاوت و جذاب آن، چشم‌ها را خیره می‌کند و هر بار این سوال در ذهن شکل می‌گیرد که این همه رنگ و طرح چگونه کنار هم قرار می‌گیرند و این هارمونی زیبا و چشم‌نواز را ایجاد می‌کنند؟ ما در مجموعه پایار چاپ، در تلاشیم زیباترین و باکیفیت‌ترین شال و روسری‌ها را تولید کنیم. پس اگر این دنیای پررنگ و نقش برای شما هم جذاب و مسحور‌کننده است، با ما همراه باشید تا به پاسخ پرسش‌های خود مبنی بر انواع روش‌‌های چاپ روسری و شال دست یابید. 

انواع چاپ شال و روسری

صنعت چاپ پارچه و به موازات آن، روش‌‌های چاپ روسری و شال، متنوع و متفاوت از یکدیگر هستند. هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. پس انتخاب روش مناسب چاپ، نقش مهمی در رسیدن به نتیجه مورد انتظار خواهد داشت. در ادامه این مطلب به ارائه توضیحاتی در مورد انواع روش‌های چاپ و طراحی شال و روسری که در مجموعه پایار چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد، خواهیم پرداخت.

 چاپ شال و روسری از تنوع بیشتری نسبت به انواع دیگر پوشش برخوردار است.
چاپ شال و روسری از تنوع بیشتری نسبت به انواع دیگر پوشش برخوردار است.

چاپ دیجیتال

این روش یکی از پرکاربرد‌ترین روش‌‌های چاپ روسری و شال می‌باشد که بیشتر روی انواع طبیعی پارچه مانند ابریشم و ترمه انجام می‌شود. چاپ دیجیتال به دو دسته چاپ معمولی و صفحه چاپ دو طرفه قابل تقسیم است. در چاپ دیجیتال معمولی، تصاویر به صورت مستقیم روی پارچه چاپ می‌شود.

این فرآیند زمان کوتاهی می‌طلبد و خیلی سریع انجام می‌شود. تنها نقطه ضعف چاپ دیجیتال معمولی، عدم نفوذ کامل رنگ‌ها از سطح رویی پارچه به سطح زیرین آن است که باعث تفاوت کیفیت رنگ بین قسمت‌های رو و زیر پارچه می‌گردد.

چاپ دیجیتال دو طرفه همان روش معمولی است که ارتقا یافته و نقطه ضعف خودرا بهبود بخشیده است. به این‌صورت که در روش دو طرفه، امکان چاپ روی دو طرف پارچه فراهم گردیده و هر دو روی پارچه از کیفیت رنگ یکسانی برخوردارند. از نقاط ضعف این روش در بین سایر روش‌های انتقال طرح روی شال و روسری، می‌توان به هزینه‌بر و زمان‌بر بودن آن اشاره کرد.

در نهایت چاپ دیجیتال مزیت‌های زیادی نسبت به سایر روش‌های چاپ طرح روی شال و روسری دارد. این روش دارای پالت رنگی متنوعی است که اجرای طرح‌های مختلف را امکان‌پذیر می‌سازد. روش دیجیتال دقت چاپی بالایی دارد، در حالی که به تنظیمات عملیاتی چندانی نیاز ندارد و کارگران مشغول در این بخش به آموزش‌های خاص نیازمند نیستند. مهم‌ترین عاملی که سبب انتخاب این روش از بین سایر روش‌ها می‌شود، مقرون به صرفه بودن آن از لحاظ زمان و هزینه است.

 شال و روسری از جمله اکسسوری‌هایی هستند که در اکثر جوامع مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 شال و روسری از جمله اکسسوری‌هایی هستند که در اکثر جوامع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چاپ سیلک

چاپ سیلک یکی از انواع روش‌های چاپ پارچه است و طرف‌دارن خاص خود را دارد. چاپ سیلک برای طرح‌هایی با جزئیات فراوان مناسب است و از‌ آن‌جایی که آماده‌سازی این روش هزینه بالایی به همراه دارد، برای تیراژ‌های پایین به صرفه نیست.

این روش چاپی در چند مرحله انجام می‌شود. در مرحله اول، قالب چاپ با ابزارهای مخصوص ساخته می‌شود. در مرحله دوم، این قالب‌ها روی پارچه قرار می‌گیرند و رنگ‌های جوهری را به آن منتقل می‌کنند. جالب است بدانید روش چاپ سیلک یکی از معدود روش‌های چاپ است که در آن هر رنگ به صورت جداگانه به پارچه تزریق می‌شود و پس از اعمال هر رنگ، نیاز است پارچه به طور کامل خشک شود.

چاپ مستقیم

در روش چاپ مستقیم، پارچه توسط دستگاه ثابت نگاه داشته می‌شود. سپس جوهر توسط هد جوهر افشان، روی پارچه افشانده می‌شود. در این فرآیند، جوهر‌های رنگی به درون الیاف تزریق می‌شوند و هیچ گونه برجستگی ایجاد نمی‌کنند. این مورد یکی از مزیت‌های چاپ مستقیم به شمار می‌رود، چرا که به پیوند مستحکم بین فیبرهای پارچه و جوهرهای رنگی می‌انجامد. این روش برای چاپ روی پارچه‌های پلی‌استر، اکریلیک و ساتن مناسب است.

چاپ غلتکی

یکی دیگر از روش‌‌های چاپ روسری، چاپ غلتکی است. این روش توسط توماس بل از اسکاتلند و به منظور کاهش هزینه‌های چاپ به ثبت رسیده است. چاپ غلتکی با نام‌های چاپ سیلندر و ماشینی نیز شناخته می‌شود. دستگاه چاپ غلتکی از تعدادی غلتک و کاردک تمیز کننده تشکیل شده است. تمامی این اجزا در تماس با یکدیگر کار چاپ را انجام می‌دهند.

به این صورت که برس غلتکی، داخل تشتک رنگ قرار می‌گیرد و رنگ‌ها از این طریق به سطح غلتک چاپ می‌‌رسند. کاردک‌ها رنگ‌های اضافی را از سطح غلتک پاک می‌کنند. در مرحله بعد غلتک چاپ روی نقاط مورد نظر پارچه قرار می‌گیرد و با اعمال فشار، طرح مورد نظر به پارچه منتقل می‌شود. هرچند امروزه روش غلتکی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما هم‌چنان کاربردهای خاص خود را دارد.

چاپ شال و روسری به روش سابلیمیشن

سابلیمیشن یکی از روش‌های چاپ روسری است که تنها برای چاپ روی الیاف مصنوعی مانند پلی‌استر، اکریلیک و یا ترکیبی از این دو مناسب است. این روش یکی از موثرترین و اثبات‌شده‌ترین راه‌ها برای داشتن چاپ با کیفیت و دائمی روی پارچه به شمار می‌رود. در این فناوری پیشرفته چاپ، از کاغذ ترانسفر برای انتقال رنگ به روی پارچه استفاده می‌شود.

سابلیمیشن از طریق فرایند تصعید اعمال می‌گردد. به فرآیندی که طی آن ماده از حالت جامد به گاز تغییر شکل می‌دهد تصعید می‌گویند. تصعید در این روش به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام می‌شود.

در تصعید مستقیم، جوهر‌های رنگی یک راست از دستگاه چاپ دیجیتال به روی پارچه انتقال داده می‌شوند. در روش غیر مستقیم، فرآیند تصعید از پارچه شروع نمی‌شود، بلکه ابتدا کاغذ مخصوص انتقال جوهر به پارچه از چاپگر عبور می‌کند و به رنگ‌های جوهری آغشته می‌گردد.

در مرحله بعد، کاغذ مذکور روی پارچه قرار می‌گیرد و از طریق اعمال فشار و پرس شدن، رنگ‌ها به روی پارچه منتقل می‌شوند. طی این مراحل، گرمایی برابر با 400 درجه فارنهایت روی پارچه اعمال می‌شود. در واقع این حرارت، تضمین کننده کیفیت چاپ و قابلیت بالای آن در شست‌و‌شو است. یکی از دلایل نامناسب بودن این روش برای چاپ روی الیاف طبیعی مانند پنبه و ابریشم، همین درجه حرارت بالا است.

 نوع طرح بر اساس کاربرد ویژه شال و روسری یا طبق نظر و سلیقه مشتری انجام می‌گردد.
نوع طرح بر اساس کاربرد ویژه شال و روسری یا طبق نظر و سلیقه مشتری انجام می‌گردد.

روش سابلیمیشن، مانند سایر روش‌های چاپ، مزایا و معایب خاص خود را دارد. از جمله مزایای این روش می‌توان به سرعت عمل بالا، کیفیت و ماندگاری و همچنین صرفه اقتصادی حتی در تیراژهای پایین اشاره نمود. محدودیت در نوع پارچه و عدم نفوذ رنگ در عمق الیاف هم از معایب این روش به شمار می‌رود.

صفر تا صد چاپ شال و روسری

چاپ شال و روسری از مراحل مختلفی تشکیل شده است. در مرحله اول، طراحی انجام می‌شود. نوع طرح بر اساس کاربرد ویژه شال و روسری یا طبق نظر و سلیقه مشتری انجام می‌گردد. پس از این مرحله، نوبت به انتخاب روش مناسب چاپ می‌رسد.

طی سالیان، روش‌های متفاوتی اعم از سنتی و دیجیتالی مدرن پا به عرصه صنعت چاپ گذاشته‌اند و همان‌گونه که انتظار می‌رود، روش‌های مدرن خیلی زود عرصه را بر رقیبان سنتی خود تنگ کرده‌اند. در این میان، انتخاب یک روش از بین گزینه‌های موجود وابسته به جنس و طرح پارچه می‌باشد. به عنوان مثال، استفاده از روش چاپ دیجیتال برای اجرای طرح‌هایی با جزئیات و رنگ‌های بسیار، مناسب‌تر از روش چاپ غلتکی است.

چاپ شال و روسری با کیفیت

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، روش‌های مختلفی برای چاپ شال و روسری وجود دارد و هر یک بسته به نوع فرآیند و رنگ‌های مورد استفاده، از کیفیت و دوام متفاوتی برخوردار است. در این میان توجه به جنس پارچه مورد استفاده، نقش اساسی در کیفیت نهایی محصول خواهد داشت.

به عنوان مثال، یکی از مزایای روش سابلیمیشن، کیفیت بالا و ماندگاری چاپ می‌باشد، اما این کیفیت در صورتی حاصل می‌شود که جنس پارچه از الیاف مصنوعی باشد. ما در مجموعه پایار چاپ با بهره‌مندی از انواع متد و روش‌های چاپ، به دنبال ارائه بهترین محصول با بالاترین کیفیت و جلب رضایت مشتریان عزیزمان هستیم.

 توجه به جنس پارچه مورد استفاده، نقش اساسی در کیفیت نهایی محصول خواهد داشت.
توجه به جنس پارچه مورد استفاده، نقش اساسی در کیفیت نهایی محصول خواهد داشت.

نیاز به تنوع و الهام گرفتن از طبیعت، انسان را بر آن داشت تا به ابداع صنعت چاپ و ایجاد نقش و نگار روی انواع پوشش خود بپردازد. در این بین، چاپ شال و روسری از تنوع بیشتری نسبت به انواع دیگر پوشش برخوردار است و همین ویژگی سبب شد به عنوان یک اکسسوری خاص برای تکمیل ظاهر اشخاص مورد استفاده قرار گیرد.

صنعت چاپ مسیری طولانی و پرچالش را طی کرد تا امروز به این مرحله از توانایی برسد که انواع طرح‌ها و نقش‌ها را با پالتی از رنگ‌های نامحدود به مرحله اجرا در‌آورد.

جالب‌تر این‌که، برخی از شرکت‌های چاپ شال و روسری امکانی را فراهم نموده‌اند تا مشتریان طرح‌های خاص و منحصر به فرد خود را روی شال و روسری‌های خود داشته‌باشند.

این یک مزیت رقابتی ویژه برای چنین شرکت‌هایی محسوب می‌شود. دنیای چاپ، دنیایی جذاب و رو به رشد است و انتظار می‌رود روز به روز بر کیفیت و تنوع محصولات آن افزوده شود. در پایان امیدواریم این مطلب توانسته باشد بیش از پیش شما را با این جهان رنگارنگ آشنا سازد.

منبع ++

چاپ دیجیتال چگونه انجام میشود؟

چاپ دیجیتال به دو دسته چاپ معمولی و صفحه چاپ دو طرفه قابل تقسیم است. در چاپ دیجیتال معمولی، تصاویر به صورت مستقیم روی پارچه چاپ می‌شود. این فرآیند زمان کوتاهی می‌طلبد و خیلی سریع انجام می‌شود.

چاپ روسری با روش سابلیمیشن چگونه است؟

روش سابلیمیشن، مانند سایر روش‌های چاپ، مزایا و معایب خاص خود را دارد. از جمله مزایای این روش می‌توان به سرعت عمل بالا، کیفیت و ماندگاری و همچنین صرفه اقتصادی حتی در تیراژهای پایین اشاره نمود. محدودیت در نوع پارچه و عدم نفوذ رنگ در عمق الیاف هم از معایب این روش به شمار می‌رود.

چه چیزی نقش اساسی در کیفیت شال و روسری دارد؟

روش‌های مختلفی برای چاپ شال و روسری وجود دارد و هر یک بسته به نوع فرآیند و رنگ‌های مورد استفاده، از کیفیت و دوام متفاوتی برخوردار است. در این میان توجه به جنس پارچه مورد استفاده، نقش اساسی در کیفیت نهایی محصول خواهد داشت.

دیدگاه کاربران