چاپ تیشرت، یک روش جدید و بهصرفه برای بیان ایدهها و پایهگذاری سبک جدید، چه برای شرکتهای بزرگ و چه برای تولیدات خانگی به شمار میرود. اگر قصد شروع فروش تیشرتهای چاپشده با طرحهایی که خودتان روی آنها چاپ کردهاید را دارید و در مورد انواع روشهای چاپ اطلاعات چندانی ندارید، تا پایان مقاله همراه من باشید. در این مقاله ۵ مورد از کاربردیترین و ارزانترین روشها و مراحل چاپ تیشرت را بهطور مفصل آموزش میدهم و به شما راهکاری برای چاپ تیشرت در خانه آموزش میدهیم.
۵ مورد از بهترین روشهای چاپ تیشرت
یکی از اساسیترین ملاکها برای موفقیت در حرفه چاپ تیشرت، انتخاب بهترین و بهصرفهترین روش برای چاپ است. بعضی از روشهای چاپ تیشرت، نیازمند مواد اولیه گرانقیمت و آموزشهای طولانیمدت هستند. برخی دیگر از روشهای چاپ تیشرت، با لوازم ارزانقیمت و دمدستی انجام میشوند. در این قسمت مراحل چاپ تیشرت با محبوبترین روشهای چاپ را آموزش میدهیم.
مراحل چاپ تیشرت به روش چاپ مستقیم (DTG)
این نوع چاپ پارچه، بسیار آسان است. مراحل انجام آن شامل واردکردن طرحها و عکسهای داخل گوشی یا سیستم، روی کاغذ و اسکن کردن آنها در چاپگر است. این چاپگر طرح موردنظر شما را بهصورت یکلایه نازک و نرم بر روی تیشرت چاپ میکند.
اگر نگران این هستید که طرح یکنواخت شما روی تیشرت، زمخت و سفت بایستد، باید گفت که در چاپ تیشرت با این روش، رنگ به لایههای عمیق پارچه نفوذ میکند و درنهایت سطح طرح چاپشده، نرم و طبیعی است. با انتخاب این روش برای چاپ تیشرت، شما دیگر نگرانی تنوع رنگ و طرح چاپشده را ندارید. چاپ مستقیم در سریعترین زمان انجام میشود. در این روش، چاپ یک تیشرت، بلافاصله بعد از چاپ دیگری برای تولید انبوه آماده میشود.
بیشتر بخوانید: چاپ تیشرت در تهران
مراحل چاپ تیشرت به روش پلاستیزول
مراحل چاپ تیشرت به روش پلاستیزول، پیچیدگی چندانی ندارد؛ اما برخلاف روش مستقیم که بدون تغییر در شکل و رنگ، طرح مستقیماً روی پارچه پیاده میشد، در این روش ابتدا طرح موردنظر را روی ورقههای پلاستیزول منتقل میکنند و سپس این ورقهها، رنگ را به تیشرت انتقال میدهند. بعد از انتقال رنگ یک اتوی حرارتی رنگ را روی پارچه تثبیت و پرس میکند.
این روش چاپ روی تیشرت، ریسکهای زیادی دارد و مناسب کسانی است که در فرایند چاپ تیشرت، مهارت بالایی دارند. چراکه اگر این روش توسط یک فرد حرفهای انجام نشود، یا لوازم اولیه کیفیت آنچنانی نداشته باشند، طرح نهایی تَرَک میخورد و پس از شستوشو بعد از چند بار، کنده میشود. همین عامل باعث شده است که اکثر افراد این روش را برای چاپ طرحهای کوچک و ظریف انتخاب کنند؛ و آن را مناسب طرحهای بزرگ ندانند.
مراحل چاپ تیشرت به روش ایربراشینگ
روش ایربراشینگ یکی از شگفتانگیزترین روشهای چاپ تیشرت است. چاپ تیشرت به این روش با ترکیب کردن رنگهای دلخواه هنرمند آغاز میشود و کار چاپ پس از پر کردن محفظه ایربراش، با پمپاژ کردن رنگ به روی تیشرت پایان مییابد.
این نوع چاپ، تمام خلاقیت یک فرد در نقاشی و چاپی تیشرت را به نمایش میگذارد؛ اما پیادهسازی یک نوع چاپ دقیقاً یکسان روی تعداد زیادی تیشرت بهصورت دستی، کار آسانی نیست و در بیشتر اوقات چاپ ایربراشینگ برای سفارشهای ویژه و تکی بهجای سفارشهای عمده استفاده میشود. برای خرید زیباترین تیشرتهای چاپ شده به مجموعه پایارچاپ مراجعه کنید.
مراحل چاپ تیشرت با روش تصعید
این روش چاپ روی تیشرت، بهصورت اختصاصی مناسب برای پارچههای پلیاستر و الیاف مصنوعی است. در چاپ تیشرت به این روش، ابتدا بهواسطه انرژی گرمایی رنگ را به حالت گاز تبدیل میکنند و در این حالت روی پارچه منقل میشود. این نوع چاپ که به چاپ سابلیمیشن نیز شهرت دارد، یکی از روشهایی است که در آن چاپ نهایی روی تیشرت بسیار نرم و باکیفیت است و اصلاً ترک نمیخورد. مقاومت بالا و کیفیت چشمنواز تیشرتهای چاپشده به این روش، چاپ سابلیمیشن را به یک چاپ پرهزینه و همهپسند تبدیل میکند.
مراحل چاپ تیشرت با روش چاپ حرارتی
چاپ حرارتی، یک روش برای چاپ تیشرت با هزینه بسیار پایین و امکانات کم است. در این روش طرح دلخواه روی کاغذهای مخصوص با جوهر چاپ میشود و توسط یک اتوی حرارتی، طرح از روی کاغذ به روی پارچه منتقل و پرس میشود. این روش برای کسبوکارهای کوچک که برای شروع قادر به فراهم کردن ماشینآلات با هزینههای بالا نیستند، یک روش بسیار اقتصادی است.
چاپ تیشرت در خانه با استفاده از کاغذ ترنسفر
اگر علاقهمند به چاپ تیشرت با طرح دلخواه خود در خانه هستید، بهترین روش برای این کار استفاده از کاغذ ترنسفر است. این روش به هزینه زیاد و لوازم پیچیدهای نیاز ندارد و هرکس با کمی مطالعه دراینباره، قادر خواهد بود که طرحهای شگفتانگیزی که در هیچ مغازهای پیدا نمیشود را با دستان خود چاپ کند. در ادامه مراحل انجام این نوع چاپ را شرح دادهام.
انتخاب طرح چاپ
در مرحله نخست باید طرح موردعلاقه خود را در دسترس داشته باشید. اگر نقاشی و هنر دست خودتان را میخواهید چاپ کنید، از آن عکس بگیرید و به سیستم کامپیوتر خود منتقل کنید. نکتهای که نباید فراموش کنید، این است که اگر هدفتان از چاپ تیشرت در خانه، فروش بهصورت عمده و در مقیاس بالا است، حواستان باشد که تمامی عکسها و طرحهایی که چاپ میزنید، متعلق به خودتان باشد.
اگر هنوز فرم و شکل طرحهای دلخواهتان را انتخاب نکردهاید، خوب است بدانید طرحهایی با قالب جعبهای یا به شکل مربع و مستطیل دارند، چاپی آسان و تمیز نسبت به چاپ طرحهای شکیل دارند. در مرحله نهایی عکسی که انتخاب کردهاید را اسکن و آماده چاپ کنید.
تهیه کاغذ انتقال
برخلاف رویه عادی چاپ که روی کاغذ انجام میشود، چاپ برای انتقال روی تیشرت، روی کاغذهای انتقال چاپ انجام میشود. کاغذهای انتقال معمولاً در لوازمالتحریر فروشیها و یا مواد اولیه صنایعدستی پیدا میشود. اندازه کاغذ انتقال دقیقاً برابر اندازه کاغذ عادی و متناسب چاپگر است. اگر شما اندازه دیگری مدنظرتان است، ابتدا باید اندازه کاغذهای ورودی به چاپگرتان را بررسی کنید.
جلوگیری از ایجاد حالت آینهای در تیشرتهای رنگ روشن
برای اینکه طرح موردنظر شما هنگام چاپ برعکس چاپ نشود، یا باید هنگام تنظیمات روی چاپگر، تصویر را برعکس کنید و یا اگر چاپگرتان چنین امکاناتی ندارد، روی سیستم هنگام ویرایش عکس آن را به حالت برعکس ویرایش کنید. برای اطمینان از اینکه طرح دلخواهتان به شکل برعکس روی تیشرت چاپ نمیشود، ابتدا طرحی که به چاپگر منتقل کردهاید را یکبار روی کاغذ معمولی چاپ کنید و سپس آن را روی کاغذ انتقال به چاپ برسانید.
چاپ و برش تصویر
بعد از اطمینان یافتن از قرارگیری مناسب کاغذ انتقال در چاپگر، آن را چاپ کنید. هنگامیکه کاغذ انتقال حاوی طرح موردنظر شما شد، آن را از چاپگر خارج کنید و اطراف طرح چاپشده را برش دید. برشها را بهگونهای انجام دهید که هنگام انتقال طرح چاپشده به تیشرت، قسمتهای اضافی کاغذ ترنفسر روی تیشرت باقی نماند؛ چراکه این حالت، ظرافت تصویر چاپشده روی تیشرت را از بین میبرد. البته برای خرید تیشرتهای چاپ شده با کیفیت بالا، باید فروشگاههایی با سابقه، مانند پایارچاپ را انتخاب کنید.
آمادهسازی سطح کار
اکنونکه طرح شما روی کاغذ انتقال چاپشده و برش دادهشده است، مکانی مناسب برای انتقال آماده کنید. سطح کار را بهگونهای انتخاب کنید که در برابر گرما مقاومت زیادی داشته باشد. میز اتو گزینه مناسبی برای انجام پرس چاپ روی تیشرت است.
اکنون برای انجام مرحله آخر آماده هستید. برای ایجاد چاپ با این روش، شما به یک اتو با حرارت بالا نیاز دارید. مواظب باشید که برای انجام فرایند چاپ برخلاف حالت عادی، نباید آب داخل اتو باشد و اتو بخار کند. قبل از زدن اتو به برق، آب آن را تخلیه کنید و اتو را به برق متصل کنید. منتظر شوید که حرارت اتو بالا برود. سپس تیشرت را روی میز اتو کاملا صاف کنید. کاغذ ترانسفر که حاوی طرح موردنظرتان است را روی تیشرت قرار دهید. سپس شروع به اتو زدن کنید و بسیار محکم برای چند دقیقه کاغذ را روی تیشرت با اتوی بسیار داغ و با فشار دست اتو کنید.
در بعضی از مواقع طرحی که روی تیشرت چاپ میشود، دارای چین و چروکهایی است که زیبایی کار را از بین میبرد. برای جلوگیری از این پدیده، قبل از انجام فرایند پرس ترانسفر، تیشرت را کاملاً اتو بزنید. بعد از انجام فرایند پس تیشرت را کنار بگذارید و چنددقیقهای صبر کنید که کاملاً خنک شود و به دمای اتاق برسد. پس از آن، کاغذ ترانسفر را از تیشرت بهآرامی جدا کنید و میبینید که طرح روی تیشرت چاپشده است. فراموش نکنید که اگر با دمای بالا کاغذ ترانسفر را از تیشرت جدا کنید، ممکن است قسمتهایی از چاپ، با کاغذ ترانسفر از تیشرت جدا شود و در این صورت چاپ شما ناقص میشود.
بیشتر بخوانید: چاپ لباس کارگاه
آموزش چاپ روی تیشرتهای نخی
فرایند چاپ روی تیشرت با روشهای مختلف، ویژگیهای متفاوتی دارد. چاپ را روی پارچههای متفاوت امتحان کنید، قطعاً پروسههای متفاوتی را پشت سر میگذاریم. جالب است بدانید پارچههایی با جنس متفاوت مانند پارچههای نخی، پلاستیکی، کتان و… روند چاپ متفاوتی نسبت به پارچههای پلاستیکی و… ندارند؛ اما از میان روشهای متفاوت برای چاپ روی تیشرت، بعضی روشها با پارچهای خاص سازگاری بیشتری دارند. یکی از روشهای متناسب برای چاپ روی پارچههای نخی، روش استفاده از کاغذ انتقال است. این روش علاوه بر اینکه یک روش مقرونبهصرفه و بدون پیچیدگی است، برای پارچههای نخی نیز بسیار بینقص عمل میکند.
روشهای دیگری مانند ایربراشینگ که رنگ، روی پارچه پمپاژ میشود، روشهای مناسبی برای چاپ پارچههای نخی هستند. با توجه به اینکه پارچههای نخی میزان نفوذپذیری بالایی دارند و رنگ را در لایههای عمقی خود نفوذ میدهند، بنابراین اکثر روشهای چاپ روی پارچه نخی، بهآسانی و باکیفیت بالا انجام میشود. همچنین چاپ روی تیشرتهای نخی، دوام و ماندگاری بالاتری نسبت به پارچههای پلاستیکی دارد. چراکه رنگ به لایههای عمقی پارچه نفوذ میکند؛ و همین عامل موجب حفظ رنگ برای مدت طولانی روی پارچه نخی میشود.
چکیده
چاپ روی پارچه، یکی از صنعتهای نوین و رو به رشد است که در مقایسه با دیگر مشاغل، سرمایه اولیه آنچنانی لازم ندارد. مراحل چاپ روی تیشرت، پیچیده نیست و هر کس با اندکی مطالعه و مهارت میتواند این کار را به نحو احسنت انجام دهد. در این مقاله ۵ تا از بهترین روشهای چاپ روی تیشرت را آموزش دادم و یاد گرفتید که چگونه میتوانید در خانه با کمترین امکانات تیشرت خود را با طرح موردعلاقهتان چاپ کنید.
سوالات متداول
1. روش چاپ مستقیم 2. روش پلاستیزول 3. چاپ تیشرت در خانه با استفاده از کاغذ ترنسفر 4. روش ایربراشینگ 5. مراحل چاپ تیشرت با روش تصعید
1. انتخاب طرح چاپ 2. تهیه کاغذ انتقال 3. جلوگیری از ایجاد حالت آینهای در تیشرتهای رنگ روشن 4. چاپ و برش تصویر 5. آمادهسازی سطح کار